Institut za mentalno zdravlje info@imh.org.rs (+381) 11 3307 500 Milana Kašanina 3, 11000 Beograd, Srbija
ENG
Home / Pacijenti / Vodič za pacijente

Institut za mentalno zdravlje je visokospecijalizovana ustanova koja obavlja bolničku i vanbolničku delatnost iz oblasti zaštite i unapređenja mentalnog zdravlja, psihijatrije odraslih, psihijatrije razvojnog doba, psihijatrije starih osoba, bolesti zavisnosti, neuropsihologije, epileptologije, kliničke neurofiziologije i psihofarmakologije. Pored nabrojanih Institut obavlja još i obrazovnu i naučnoistraživačku delatnost.

Pravo na lečenje na Institutu za mentalno zdravlje imaju svi građani Republike Srbije, a minimum neophodne dokumentacije koju je potrebno imati je:

  • overena zdravstvena knjižica,
  • uput za specijalistički pregled od lekara nadležnog Doma zdravlja.
  • za pacijente koji nisu iz Beograda, uput mora biti overen od strane nadležne komisije.

Specijalistički konsultativni pregledi bolesnika sprovode se svakog radnog dana, na dve lokacije, u Institutu za mentalno zdravlje u Milana Kašanina 3 i u Paunovoj 2, od 8:00 do 20:00č, bez prethodnog zakazivanja, ali uz obavezni prethodni uput lekara opšte prakse beogradskih opština ili lekara specijaliste psihijatrije drugih regiona Srbije.

Hospitalno (stacionarno) lečenje bolesnika u Institutu za mentalno zdravlje sprovodi se na kliničkim odeljenjima ( Milana Kašanina 3) ili u dnevnim bolnicama ( Milana Kašanina 3 i Paunova 2) uz neophodan uput regionalnog Zdravstvenog fonda o odobrenom bolničkom lečenju. Za hospitalno (stacionarno) lečenje dece postoji mogućnost pratioca (roditelj ili staratelj) uz neophodan uput regionalnog Zdravstvenog fonda o odobrenom bolničkom lečenju za pratioca.


Linkovi: