Institut za mentalno zdravlje info@imh.org.rs (+381) 11 3307 500 Milana Kašanina 3, 11000 Beograd, Srbija
ENG
Pacijenti / Vodič za pacijente

Institut za mentalno zdravlje je visokospecijalizovana ustanova koja obavlja bolničku i vanbolničku delatnost iz oblasti zaštite i unapređenja mentalnog zdravlja, psihijatrije odraslih, psihijatrije razvojnog doba, psihijatrije starih osoba, bolesti zavisnosti, neuropsihologije, epileptologije, kliničke neurofiziologije i psihofarmakologije. Pored nabrojanih Institut obavlja još i obrazovnu i naučnoistraživačku delatnost.
Pravo na lečenje na Institutu za mentalno zdravlje imaju svi građani Republike Srbije,a minimum neophodne dokumentacije koju je potrebno imati je:

  • overena zdravstvena knjižica
  • uput za specijalistički pregled od lekara nadležnog doma zdravlja
  • za pacijente koji nisu iz Beograda, uput mora biti overen od strane nadležne komisije

 Prvi pregledi pacijenata se obavljaju do 13:50 č svakog radnog dana - sve zakazane prve preglede preko IZIS-a, kao i mimo IZIS-a trijažni lekar upućuje psihijatru koji je tog dana (ili nekog narednog) raspoređen u OSKP i koji će biti njegov ordinirajući psihijatar. Specijalistički konsultativni pregledi bolesnika (kontrole) sprovode se svakog radnog dana, kod ordinirajućih psihijatara na dve lokacije, u Institutu za mentalno zdravlje u Milana Kašanina 3 i u Paunovoj 2, od 07:00 do 20:00č.  Ukoliko pacijent nema uput ili overenu zdravstvenu kljižicu postoji mogućnost plaćanja pregleda u IMZ-u.
Hospitalno(stacionarno) lečenje bolesnika u Institutu za mentalno zdravlje sprovodi se na kliničkim odeljenjima( Milana Kašanina 3)ili u dnevnim bolnicama( Milana Kašanina 3 i Paunova 2) uz neophodan uput regionalnog Zdravstvenog fonda o odobrenom bolničkom lečenju. Za hospitalno (stacionarno) lečenje dece postoji mogućnost pratioca (roditelj ili staratelj) uz neophodan uput regionalnog Zdravstvenog fonda o odobrenom bolničkom lečenju za pratioca.


Linkovi: