Institut za mentalno zdravlje info@imh.org.rs (+381) 11 3307 500 Milana Kašanina 3, 11000 Beograd, Srbija
ENG
O institutu / Donacije

Donacija Japanske ambasade

Institutu za mentalno zdravlje

13.11.2023.

Institut za mentalno zdravlje i predstavnici Vlade Japana potpisali su donatorski ugovor

Potpisanim ugovorom Japan će obezbediti finansijsku pomoć potrebnu za kupovinu uređaja za transkranijalnu magnetnu stimulaciju (rTMS) koji se primenjuju kod određenih psihijatrijskih poremećaja.

Detaljnije:

https://www.tanjug.rs/photo-gallery/f250f8ec-0177-4a64-ab17-e40600cd9509

https://www.politika.rs/sr/clanak/583992/Japan-donira-Institutu-za-mentalno-zdravlje-aparate-vredne-71-400-evra

 

 

Donacija Volkswagen Grupe

29.05.2023.

Kompanija Porsche Srbija i Crna Gora kontinuirano sprovodi aktivnosti koje su usmerene na jedan od osnovnih principa Volkswagen Grupe – preuzimanje odgovornosti za okruženje i društvo u celini.

Duboko pogođeni tragedijom koja je zadesila OŠ „Vladislav Ribnikar“, kompanija Porsche Srbija i Crna Gora iskreno saoseća sa porodicama ubijene dece, njihovim drugarima, nastavnicima i društvom u celini. Ovaj događaj nam pokazuje koliko je važno mentalno zdravlje i rad stručnih lica uglednih ustanova poput Instituta za mentalno zdravlje.

Institut za mentalno zdravlje intenzivno radi sa velikim brojem škola u Beogradu i drugim gradovima u Srbiji, gde zaposleni Instituta zajedno sa eksternim psiholozima, psihijatrima i drugim medicinskim i nemedicinskim osobljem pružaju pomoć svima koji je zatraže i onima kojima je potrebna. U narednom periodu Institut će da pruža neposrednu psihosocijalnu podršku učenicima iz 1800 škola u Srbiji. Porsche Srbija i Crna Gora, kao društveno odgovorna kompanija koja se bavi mobilnošću i koja ima za cilj da doprinese lakšoj, boljoj i sigurnijoj mobilnosti, predala je Institutu Volkswagen Transporter Kombi na korišćenje, čime će stručnom timu Instituta za mentalno zdravlje da olakša putovanja do dece i omladine kojima je potreban razgovor.

„Mišljenja smo da Institut za mentalno zdravlje, zbog delatnosti kojom se bavi, zauzima veoma značajno mesto u društvu, da je prioritet njeno nesmetano funkcionisanje i mogućnost da ispuni svoje ciljeve. Iz tog razloga smo odlučili da im pomognemo i omogućimo lakšu mobilnost. Odlučili smo da Institutu na raspolaganje stavimo vozilo Volkswagen Transporter Kombi sa devet sedišta, da pokrijemo troškove registracije, kasko osiguranja, servisiranja i svih eventualnih popravki. Verujemo da na ovaj način dajemo svoj skromni doprinos i da neposredno podstičemo i druge kompanije da se pridruže i pomognu koliko mogu institucijama poput ove“, izjavio je Miloš Vujanović, generalni direktor kompanije Porsche Srbija i Crna Gora.

 

Donacija Delegacije Evropske Unije u Srbij i

 

12.05.2023.

Delegacija Evropske Unije u Srbiji je organizovala tepih cveća u obliku srca na Kalemegdanu, kako bi pokazala svoju iskrenu solidarnost sa narodom Srbije u ovim teškim trenucima.
Nakon demontaže cvetnog tepiha želeli su da doniraju cveće Institutu, kao znak podrške i ljubavi deci,takođe i kao znak zahvalnosti osoblju koji doprinosi radu centra.
Gradsko zelenilo je dostavio Institutu cveće u vidu 300 sadnica.

 

  

 

Donacija fondacije Vlade i Ana Divac Institutu za mentalno zdravlje

 

18.03.2022.

Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da je Fondacija Ana i Vlade Divac donirala  Institutu za mentalno zdravlje opremu i  materijal za radnu terapiju, tehniku za opremanje kuhinje za pacijente kao i dušeke, jastuke, pidžame .Takođe i sredstva za ličnu higijenu . Na taj način su boravak pacijenata na odeljenju za psihotične poremećaje učinili konfornijim i prijatnijim, a osoblju ulepšali i olakšali svakodnevni rad.

 


 

Donacija Narodne biblioteke Srbije (NBS) Institutu za mentalno zdravlje

 

13.12.2021.

Na obostrano zadovoljstvo obaveštavamo da je NBS poklonila 211 knjiga iz oblasti pshijatrije, psihologije i rada sa decom Biblioteci Instituta. Kvalitetna saradnja Instututa sa NBS,  koju su već nekoliko puta posetili naši pacijenti u organizaciji radnih terapeuta Branke Sudar i Ivane Nikolić, načelnika Odeljenja selektivne nabavke NBS, nastaviće se i na dalje.

 

   

 

 

Donacija Institutu za mentalno zdravlje

09.06.2021.
Institut za ženski sport kojim rukovodi proslavljeni košarkaški trener Marina Maljković, a koji je omogućio da preko šest stotina devojčica u raznim gradovima Srbije besplatno trenira različite sportove, proslavio je godišnjicu od svog osnivanja.
Svečanost upriličena ovim povodom u Galeriji 73 na Banovom brdu, kojoj su prisustvovale brojne visoke zvanice, na čelu sa prvim potpredsednikom Vlade i Ministrom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Brankom Ružićem, imala je humanitarni karakter pa je organizovana aukcija predmeta koje su poklonile naše proslavljene sportistkinje i ambasadorke Instituta za ženski sport.
Institut za mentalno zdravlje prepoznat je kao institucija koja doprinosi dobrobiti dece, pa su prof. Milica Pejović Milovančević i Teodora Minčić, spec. medicinske psihologije, imale čast da prime donaciju namenjenu Klinici za decu i omladinu Instituta za mentalno zdravlje koju su darivali najbolja srpska karatistkinja i šampionka Evrope u karateu Jovana Preković koja je donirala svoje rukavice, i kompanija Delta Holding.
Dogovorena je i dalja saradnja Instituta za ženski sport i Klinike za decu i omladinu.

 

 Hvala Institutu za ženski sport i Delta Holding


 

Donacija Caritas Srbije Institutu za mentalno zdravlje

17.12. 2020.

U duhu solidarnosti i svoje misije  Caritas Srbije je 17.12. 2020. Institutu za mentalno zdravlje uručio donaciju u zaštitnoj opremi i sredstvima za dezinfekciju vrednu 627.000 dinara. Prilikom uručenja donacije, Direktorka Instituta, prof. dr Milica Pejović-Milovančević, zahvalila se direktoru  Caritas Srbije, vlč. Ivici Damjanoviću i koordinatoru  Caritas Srem, gospodinu Petru Dujiću i istakla značaj ove podrške u doba velike krize sa kojom se sučava čitav zdravstveni sistem.

“Veliko hvala! Dispanzeri nam rade sa 120% kapaciteta, a veliki deo osoblja nam je angažovan u COVID bolnicama. Zaštitna oprema i dezinfekciona sredstva su nam zaista preko potrebna. Takođe, želim da se zahvalim  Caritas na konstantnoj podršci u promociji mentalnog zdravlja i angažovanju za unapređenje položaja osoba sa mentalnim smetnjama. Zaista,  Caritas je uvek bio spreman da pruži konkretnu podršku kada je reč o mentalnom zdravlju”, zahvalila se prof. dr Pejović-Milovančević.

Vlč. Damjanović je izrazio zadovoljstvo zbog dosadašnje uspešne saradnje i iskazao uverenje da će se partnerstvo između  Caritas Srbije i Instituta za mentalno zdravlje u budućnosti samo dodatno razvijati.

Sredstva za kupovinu opreme prikupljena su zahvaljujući organizacijama nemačkih katolika  Misereor i Renovabis, kao i nemačkom Saveznom ministarstvu za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), a realizacija je sprovedena u koordinaciji nemačke kompanije  BEGECA Beratung – Beschaffung – Logistik gGmbH,koja se bavi nabavkama za crkvene, humanitarne i socijalne institucije.

Caritas Srbije nastavlja sa ispunjavanjem svoje misije i pružanjem pomoći svim ljudima u potrebi, u skladu sa svojim mogućnostima.

  

 

 

 


Dalje: Arhiva