Institut za mentalno zdravlje info@imh.org.rs (+381) 11 3307 500 Milana Kašanina 3, 11000 Beograd, Srbija
ENG
O institutu / Donacije

Donacija Volkswagen Grupe

29.05.2023.

Kompanija Porsche Srbija i Crna Gora kontinuirano sprovodi aktivnosti koje su usmerene na jedan od osnovnih principa Volkswagen Grupe – preuzimanje odgovornosti za okruženje i društvo u celini.

Duboko pogođeni tragedijom koja je zadesila OŠ „Vladislav Ribnikar“, kompanija Porsche Srbija i Crna Gora iskreno saoseća sa porodicama ubijene dece, njihovim drugarima, nastavnicima i društvom u celini. Ovaj događaj nam pokazuje koliko je važno mentalno zdravlje i rad stručnih lica uglednih ustanova poput Instituta za mentalno zdravlje.

Institut za mentalno zdravlje intenzivno radi sa velikim brojem škola u Beogradu i drugim gradovima u Srbiji, gde zaposleni Instituta zajedno sa eksternim psiholozima, psihijatrima i drugim medicinskim i nemedicinskim osobljem pružaju pomoć svima koji je zatraže i onima kojima je potrebna. U narednom periodu Institut će da pruža neposrednu psihosocijalnu podršku učenicima iz 1800 škola u Srbiji. Porsche Srbija i Crna Gora, kao društveno odgovorna kompanija koja se bavi mobilnošću i koja ima za cilj da doprinese lakšoj, boljoj i sigurnijoj mobilnosti, predala je Institutu Volkswagen Transporter Kombi na korišćenje, čime će stručnom timu Instituta za mentalno zdravlje da olakša putovanja do dece i omladine kojima je potreban razgovor.

„Mišljenja smo da Institut za mentalno zdravlje, zbog delatnosti kojom se bavi, zauzima veoma značajno mesto u društvu, da je prioritet njeno nesmetano funkcionisanje i mogućnost da ispuni svoje ciljeve. Iz tog razloga smo odlučili da im pomognemo i omogućimo lakšu mobilnost. Odlučili smo da Institutu na raspolaganje stavimo vozilo Volkswagen Transporter Kombi sa devet sedišta, da pokrijemo troškove registracije, kasko osiguranja, servisiranja i svih eventualnih popravki. Verujemo da na ovaj način dajemo svoj skromni doprinos i da neposredno podstičemo i druge kompanije da se pridruže i pomognu koliko mogu institucijama poput ove“, izjavio je Miloš Vujanović, generalni direktor kompanije Porsche Srbija i Crna Gora.

 

Donacija Delegacije Evropske Unije u Srbij i

 

12.05.2023.

Delegacija Evropske Unije u Srbiji je organizovala tepih cveća u obliku srca na Kalemegdanu, kako bi pokazala svoju iskrenu solidarnost sa narodom Srbije u ovim teškim trenucima.
Nakon demontaže cvetnog tepiha želeli su da doniraju cveće Institutu, kao znak podrške i ljubavi deci,takođe i kao znak zahvalnosti osoblju koji doprinosi radu centra.
Gradsko zelenilo je dostavio Institutu cveće u vidu 300 sadnica.

 

  

 

Donacija fondacije Vlade i Ana Divac Institutu za mentalno zdravlje

 

18.03.2022.

Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da je Fondacija Ana i Vlade Divac donirala  Institutu za mentalno zdravlje opremu i  materijal za radnu terapiju, tehniku za opremanje kuhinje za pacijente kao i dušeke, jastuke, pidžame .Takođe i sredstva za ličnu higijenu . Na taj način su boravak pacijenata na odeljenju za psihotične poremećaje učinili konfornijim i prijatnijim, a osoblju ulepšali i olakšali svakodnevni rad.

 

 


 

Donacija Narodne biblioteke Srbije (NBS) Institutu za mentalno zdravlje

 

13.12.2021.

Na obostrano zadovoljstvo obaveštavamo da je NBS poklonila 211 knjiga iz oblasti pshijatrije, psihologije i rada sa decom Biblioteci Instituta. Kvalitetna saradnja Instututa sa NBS,  koju su već nekoliko puta posetili naši pacijenti u organizaciji radnih terapeuta Branke Sudar i Ivane Nikolić, načelnika Odeljenja selektivne nabavke NBS, nastaviće se i na dalje.

 

   

 

 

Donacija Institutu za mentalno zdravlje

09.06.2021.
Institut za ženski sport kojim rukovodi proslavljeni košarkaški trener Marina Maljković, a koji je omogućio da preko šest stotina devojčica u raznim gradovima Srbije besplatno trenira različite sportove, proslavio je godišnjicu od svog osnivanja.
Svečanost upriličena ovim povodom u Galeriji 73 na Banovom brdu, kojoj su prisustvovale brojne visoke zvanice, na čelu sa prvim potpredsednikom Vlade i Ministrom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Brankom Ružićem, imala je humanitarni karakter pa je organizovana aukcija predmeta koje su poklonile naše proslavljene sportistkinje i ambasadorke Instituta za ženski sport.
Institut za mentalno zdravlje prepoznat je kao institucija koja doprinosi dobrobiti dece, pa su prof. Milica Pejović Milovančević i Teodora Minčić, spec. medicinske psihologije, imale čast da prime donaciju namenjenu Klinici za decu i omladinu Instituta za mentalno zdravlje koju su darivali najbolja srpska karatistkinja i šampionka Evrope u karateu Jovana Preković koja je donirala svoje rukavice, i kompanija Delta Holding.
Dogovorena je i dalja saradnja Instituta za ženski sport i Klinike za decu i omladinu.