Institut za mentalno zdravlje info@imh.org.rs (+381) 11 3307 500 Milana Kašanina 3, 11000 Beograd, Srbija
ENG
Home / O institutu / Donacije

Donacija Institutu za mentalno zdravlje

 

U duhu solidarnosti i svoje misije  Caritas Srbije je 17.12. 2020. Institutu za mentalno zdravlje uručio donaciju u zaštitnoj opremi i sredstvima za dezinfekciju vrednu 627.000 dinara. Prilikom uručenja donacije, Direktorka Instituta, prof. dr Milica Pejović-Milovančević, zahvalila se direktoru  Caritas Srbije, vlč. Ivici Damjanoviću i koordinatoru  Caritas Srem, gospodinu Petru Dujiću i istakla značaj ove podrške u doba velike krize sa kojom se sučava čitav zdravstveni sistem.

“Veliko hvala! Dispanzeri nam rade sa 120% kapaciteta, a veliki deo osoblja nam je angažovan u COVID bolnicama. Zaštitna oprema i dezinfekciona sredstva su nam zaista preko potrebna. Takođe, želim da se zahvalim  Caritas na konstantnoj podršci u promociji mentalnog zdravlja i angažovanju za unapređenje položaja osoba sa mentalnim smetnjama. Zaista,  Caritas je uvek bio spreman da pruži konkretnu podršku kada je reč o mentalnom zdravlju”, zahvalila se prof. dr Pejović-Milovančević.

Vlč. Damjanović je izrazio zadovoljstvo zbog dosadašnje uspešne saradnje i iskazao uverenje da će se partnerstvo između  Caritas Srbije i Instituta za mentalno zdravlje u budućnosti samo dodatno razvijati.

Sredstva za kupovinu opreme prikupljena su zahvaljujući organizacijama nemačkih katolika  Misereor i Renovabis, kao i nemačkom Saveznom ministarstvu za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), a realizacija je sprovedena u koordinaciji nemačke kompanije  BEGECA Beratung – Beschaffung – Logistik gGmbH,koja se bavi nabavkama za crkvene, humanitarne i socijalne institucije.

Caritas Srbije nastavlja sa ispunjavanjem svoje misije i pružanjem pomoći svim ljudima u potrebi, u skladu sa svojim mogućnostima.