Институт за ментално здравље info@imh.org.rs (+381) 11 3307 500 Милана Кашанина 3, 11000 Београд, Србија
LAT
ENG
Home / О институту / Донације

Донација Институту за ментално здравље

 

У духу солидарности и своје мисије  Caritas Србије је 17.12. 2020. Институту за ментално здравље уручио донацију у заштитној опреми и средствима за дезинфекцију вредну 627.000 динара. Приликом уручења донације, Директорка Института, проф. др Милица Пејовић-Милованчевић, захвалила се директору  Caritas Србије, влч. Ивици Дамјановићу и координатору  Caritas Срем, господину Петру Дујићу и истакла значај ове подршке у доба велике кризе са којом се сучава читав здравствени систем.

“Велико хвала! Диспанзери нам раде са 120% капацитета, а велики део особља нам је ангажован у COVID болницама. Заштитна опрема и дезинфекциона средства су нам заиста преко потребна. Такође, желим да се захвалим  Caritas на константној подршци у промоцији менталног здравља и ангажовању за унапређење положаја особа са менталним сметњама. Заиста,  Caritas је увек био спреман да пружи конкретну подршку када је реч о менталном здрављу”, захвалила се проф. др Пејовић-Милованчевић.

Влч. Дамјановић је изразио задовољство због досадашње успешне сарадње и исказао уверење да ће се партнерство између  Caritas Србије и Института за ментално здравље у будућности само додатно развијати.

Средства за куповину опреме прикупљена су захваљујући организацијама немачких католика  Misereor i Renovabis, као и немачком Савезном министарству за економску сарадњу и развој (БМЗ), а реализација је спроведена у координацији немачке компаније  BEGECA Beratung – Beschaffung – Logistik gGmbH,која се бави набавкама за црквене, хуманитарне и социјалне институције.

Caritas Србије наставља са испуњавањем своје мисије и пружањем помоћи свим људима у потреби, у складу са својим могућностима.