Институт за ментално здравље info@imh.org.rs (+381) 11 3307 500 Милана Кашанина 3, 11000 Београд, Србија
LAT
ENG
Home / Актуелности / Архива вести
02.10.2019

КУЛТУРНИ КРУГ СРЕДОМ (ККС), СЕПТЕМБАРСКО ГОСТОВАЊЕ ХАРФИСТКИЊЕ МИНЕ МАРИНКОВИЋ

У оквиру КУЛТУРНОГ КРУГА СРЕДОМ (ККС) 25. септембра гостоваће бенд харфисткиња Мина Маринковић, у 18 сати на IV спрату у свечаној „Црвеној“ Сали.

У оквиру КУЛТУРНОГ КРУГА СРЕДОМ (ККС) 25. септембра гостоваће бенд харфисткиња Мина Маринковић, у 18 сати на IV спрату у свечаној „Црвеној“ Сали.
Позивамо наше амбулантне и хоспитализоване пацијенте, као и запослене Института, да дођу и да уживају у концерту.
Мина Маринковић је рођена 1991. године у Београду. Завршила је основне и мастер студије на Факултету музичке уметности у Београду у класи проф. Љиљане Несторовске са највишим оценама. Учествовала је на многим националним и интернационалним такмичењима и освојила је велики број награда. Најзапаженије су биле I награда и EMCY награда додељена за изврсно извођење на међународном такмичењу Петар Коњовић у Новом Саду 2011. године, специјална награда Camac Harps на Међународном такмичењу харфиста у Словенији, Велење 2013. године, као и учествивање на Међународном такмичењу харфиста у Блумингтону, Индијана, САД 2013. године. Oд 2010. до 2013. године била је стипендиста Републичке фондације за развој научног и уметничког подмлатка Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије. Поред бројних солистичких концерата, била су запажена извођења Хендловог концерта за харфу са пратњом Симфонијског оркестра ФМУ у Београду и Гудачког оркестра Душан Сковран. Наступала је у оквиру различитих фестивала као што су Белеф, Фестум, Међународни фестивал харфе. Тренутно је професор харфе у музичкој школи Станковић, студент докторских студија на Факултету музичке уметности у класи проф. Љиљане Несторовске и редовни сарадник Београдске Филхармоније и Симфонијског оркестра РТС.
 
Моле се диспанзерски пацијенти да приликом доласка оставе здравствену књижицу на шалтеру и нагласе да долазе на Културни круг средом.Више о ККС-у и овогодишњем програму можете погледати на овом линку.

 

Архива вести