Институт за ментално здравље info@imh.org.rs (+381) 11 3307 500 Милана Кашанина 3, 11000 Београд, Србија
LAT
ENG
Home / Актуелности / Архива вести
03.10.2019

Едукација медицинских сестара и техничара за рад у службама за заштиту менталног здравља

“Мудрост почиње жељом за знањем” Ибн Габирол У Институту за ментално здравље 02.10.2019.започета је едукација за медицинске сестре и техничаре, предавањем које је одржао Златко Вујин, специјалиста здравствене неге у психијатрији, а на тему ” Успостављање сарадње са несарадљивим пацијентом”.

“Мудрост почиње жељом за знањем” Ибн Габирол
 
У Институту за ментално здравље 02.10.2019.започета је едукација за медицинске сестре и техничаре, предавањем које је одржао Златко Вујин, специјалиста здравствене неге у психијатрији, а на тему ” Успостављање сарадње са несарадљивим пацијентом”.
 
Едукација има за циљ проширивање и стицање знања из области психијатрије и здравствене неге у психијатрији, што ће омогућити квалитетније разумевање потреба пацијената, адекватнију помоћ пацијентима као и квалитетнији рад у оквиру мултидисциплинарног тима, као начина рада у савременим психијатријским установама, а у коме су сестре незаобилазни чинилац. Такође, циљ едукације је лични и професионални развој медицинских сестара и техничара.
 
Осмишљена је тако да обухвати психолошки развој од најранијег узраста, као и да обухвати широку палету психопатологије са којим се медицинске сестре сусрећу у свакодневном раду. Састојаће се из више сегмената према узрасту и патологији то:
 
-теоријског дела- предавање ће одржати лекар
 
– неге психијатријског пацијента- предавање ће дрзати главна сестра или искусна сестра
 
– искуствене групе- полазник едукације ради приказ пацијента(искуствене групе, где ће се кроз размену искуства стицати нова клиничка искуства).
 
У току едукације посебан осврт ће се радити ка сензитивној популацији пацијената- деца, адолесценти, труднице, стари. Такође ће бити обрађене и теме савремене дијагностике и терапијских процедура.
 
Едукација је намењена медицинским сестрама и техничарима са радним искуством од 5 година и мање, као и свима онима који су жељни стицања нових знања и искустава за што квалитетнији тимски рад у Институту за ментално здравље.
 
Процес акредитације едукације је у току.

https://imh.org.rs/wp-content/uploads/2019/10/naslovna.png

Архива вести