Институт за ментално здравље info@imh.org.rs (+381) 11 3307 500 Милана Кашанина 3, 11000 Београд, Србија
LAT
ENG
Home / Актуелности / Архива вести
16.02.2024

Добитници Светосавске награде за 2023. годину - међу добитницима и Институт за ментално здравље

За изузетан допринос унапређивању свести о важности менталног здравља

Клиника за децу и омладину Института за ментално здравље пружа дугогодишњу подршку деци и младима, како у школској средини, тако и ван ње. Институт активно подржава образовне установе у процесу прилагођавања васпитно-образовног програма, као и кроз саветодавну подршку у раду са ученицима који имају различите менталне потешкоће.

И пре него што су њихове обавезе у одговору на кризне догађаје дефинисане, психијатри и психолози из Института волонтерски су пружали помоћ онима којима је била најпотребнија, свакодневним боравком у школама које су погођене кризним догађајима и формирањем система психосоцијалне подршке у Београду, Младеновцу, Смедереву, Малом Орашју, Лазаревцу и Панчеву.
Организовали су трибине и радионице за родитеље, учествовали су у изради ”„Протокола о поступању приликом суочавања друштва са кризним ситуацијама”, мобилисали „Мобилни тим за ментално здравље и сигурност деце и младих“, повезали се са стручњацима за трауму из Норвешке и Сједињених Америчких Држава и припремили публикације за унапређивање менталног здравља у одговору на кризне догађаје. У априлу 2023. године обележили су шездесет година постојања.

Добитници Светосавске награде за 2023. годину

   

 

Архива вести