Институт за ментално здравље info@imh.org.rs (+381) 11 3307 500 Милана Кашанина 3, 11000 Београд, Србија
LAT
ENG
О институту / Донације

Донација Јапанске амбасаде

Институту за ментално здравље

13.11.2023.

Институт за ментално здравље и представници Владе Јапана потписали су донаторски уговор

Потписаним уговором Јапан ће обезбедити финансијску помоћ потребну за куповину уређаја за транскранијалну магнетну стимулацију (рТМС) који се примењују код одређених психијатријских поремећаја.

Детаљније:

https://www.politika.rs/sr/clanak/583992/Japan-donira-Institutu-za-mentalno-zdravlje-aparate-vredne-71-400-evra


 

 Донација Volkswagen Grupe

29.05.2023.

Компанија Porsche Србија и Црна Гора континуирано спроводи активности које су усмерене на један од основних принципа Volkswagen Grupe – преузимање одговорности за окружење и друштво у целини.

Дубоко погођени трагедијом која је задесила ОШ „Владислав Рибникар“, компанија Porsche Србија и Црна Гора искрено саосећа са породицама убијене деце, њиховим другарима, наставницима и друштвом у целини. Овај догађај нам показује колико је важно ментално здравље и рад стручних лица угледних установа попут Института за ментално здравље.

Институт за ментално здравље интензивно ради са великим бројем школа у Београду и другим градовима у Србији, где запослени Института заједно са екстерним психолозима, психијатрима и другим медицинским и немедицинским особљем пружају помоћ свима који је затраже и онима којима је потребна. У наредном периоду Институт ће да пружа непосредну психосоцијалну подршку ученицима из 1800 школа у Србији. Porsche Србија и Црна Гора, као друштвено одговорна компанија која се бави мобилношћу и која има за циљ да допринесе лакшој, бољој и сигурнијој мобилности, предала је Институту Volkswagen Transporter Комби на коришћење, чиме ће стручном тиму Института за ментално здравље да олакша путовања до деце и омладине којима је потребан разговор.

„Мишљења смо да Институт за ментално здравље, због делатности којом се бави, заузима веома значајно место у друштву, да је приоритет њено несметано функционисање и могућност да испуни своје циљеве. Из тог разлога смо одлучили да им помогнемо и омогућимо лакшу мобилност. Одлучили смо да Институту на располагање ставимо возило Volkswagen Transporter Комби са девет седишта, да покријемо трошкове регистрације, каско осигурања, сервисирања и свих евентуалних поправки. Верујемо да на овај начин дајемо свој скромни допринос и да непосредно подстичемо и друге компаније да се придруже и помогну колико могу институцијама попут ове“, изјавио је Милош Вујановић, генерални директор компаније Porsche Србија и Црна Гора.


 

 Донација Делегације Европске Уније у Србији

 

12.05.2023.

Делегација Европске Уније у Србији је организовала тепих цвећа у облику срца на Калемегдану, како би показала своју искрену солидарност са народом Србије у овим тешким тренуцима.
Након демонтаже цветног тепиха желели су да донирају цвеће Институту, као знак подршке и љубави деци,такође и као знак захвалности особљу који доприноси раду центра.
Градско зеленило је доставио Институту цвеће у виду 300 садница.

 

  


 

 Донација фондације Владе и Ана Дивац Институту за ментално здравље

 

18.03.2022.

Са задовољством вас обавештавамо да је Фондација Ана и Владе Дивац донирала  Институту за ментално здравље опрему и  материјал за радну терапију, технику за опремање кухиње за пацијенте као и душеке, јастуке, пиџаме .Такође и средства за личну хигијену . На тај начин су боравак пацијената на одељењу за психотичне поремећаје учинили конфорнијим и пријатнијим, а особљу улепшали и олакшали свакодневни рад.

 


 Донација Народне библиотеке Србије (НБС) Институту за ментално здравље

 

13.12.2021.

На обострано задовољство обавештавамо да је НБС поклонила 211 књига из области псхијатрије, психологије и рада са децом Библиотеци Института. Квалитетна сарадња Инстутута са НБС,  коју су већ неколико пута посетили наши пацијенти у организацији радних терапеута Бранке Судар и Иване Николић, начелника Одељења селективне набавке НБС, наставиће се и на даље.

 

   

 

 

Донација Институту за ментално здравље

09.06.2021.
Институт за женски спорт којим руководи прослављени кошаркашки тренер Марина Маљковић, а који је омогућио да преко шест стотина девојчица у разним градовима Србије бесплатно тренира различите спортове, прославио је годишњицу од свог оснивања.
Свечаност уприличена овим поводом у Галерији 73 на Бановом брду, којој су присуствовале бројне високе званице, на челу са првим потпредседником Владе и Министром просвете, науке и технолошког развоја Бранком Ружићем, имала је хуманитарни карактер па је организована аукција предмета које су поклониле наше прослављене спортисткиње и амбасадорке Института за женски спорт.
Институт за ментално здравље препознат је као институција која доприноси добробити деце, па су проф. Милица Пејовић Милованчевић и Теодора Минчић, спец. медицинске психологије, имале част да приме донацију намењену Клиници за децу и омладину Института за ментално здравље коју су даривали најбоља српска каратисткиња и шампионка Европе у каратеу Јована Прековић која је донирала своје рукавице, и компанија Делта Холдинг.
Договорена је и даља сарадња Института за женски спорт и Клинике за децу и омладину.

 

 Хвала Институту за женски спорт и Делта Холдинг


 Донација Caritas Србије Институту за ментално здравље

17.12. 2020.

У духу солидарности и своје мисије  Caritas Србије је 17.12. 2020. Институту за ментално здравље уручио донацију у заштитној опреми и средствима за дезинфекцију вредну 627.000 динара. Приликом уручења донације, Директорка Института, проф. др Милица Пејовић-Милованчевић, захвалила се директору  Caritas Србије, влч. Ивици Дамјановићу и координатору  Caritas Срем, господину Петру Дујићу и истакла значај ове подршке у доба велике кризе са којом се сучава читав здравствени систем.

“Велико хвала! Диспанзери нам раде са 120% капацитета, а велики део особља нам је ангажован у COVID болницама. Заштитна опрема и дезинфекциона средства су нам заиста преко потребна. Такође, желим да се захвалим  Caritas на константној подршци у промоцији менталног здравља и ангажовању за унапређење положаја особа са менталним сметњама. Заиста,  Caritas је увек био спреман да пружи конкретну подршку када је реч о менталном здрављу”, захвалила се проф. др Пејовић-Милованчевић.

Влч. Дамјановић је изразио задовољство због досадашње успешне сарадње и исказао уверење да ће се партнерство између  Caritas Србије и Института за ментално здравље у будућности само додатно развијати.

Средства за куповину опреме прикупљена су захваљујући организацијама немачких католика  Misereor i Renovabis, као и немачком Савезном министарству за економску сарадњу и развој (БМЗ), а реализација је спроведена у координацији немачке компаније  BEGECA Beratung – Beschaffung – Logistik gGmbH,која се бави набавкама за црквене, хуманитарне и социјалне институције.

Caritas Србије наставља са испуњавањем своје мисије и пружањем помоћи свим људима у потреби, у складу са својим могућностима.

  

 

 

 


Даље: Архива