Посета Загребу

 
Чланови Кабинета за заштиту деце од злостављања и занемаривања, као и друге колеге које су укључене у активности везане за заштиту деце 29. и 30. oктобра 2015. године посетили су Поликлинику за заштиту деце града Загреба и Психијатријску болницу за заштиту деце и младежи у Загребу. Рад Поликлинике за заштиту деце града Загреба која се бави радом са злостављаном и трауматизованом децом представила је њихова директора Проф. Др Гордана Буљан Фландер са другим члановима свог мултидисциплинарног тима.
Током посете Психијатријској болници за заштиту деце и младежи упознали смо се са организацијом здравствене заштите деце и адолесцената у Хрватској коју је представила директорка Доц. Др Влатка Боричевић Маршанић и остали чланови стручног тима.
Размењена су искуства у подручју здравствене заштите деце и адолесцената у две државе, као и могућности сарадње у будућности. Овим сусретом договорена је и сарадња стручњака из области заштите менталног здравља деце и адолесцената, као и даље могућности размене искустава на међународним скуповима. Колеге су нас топло дочекале и посета је протекла у пријатељској атмосфери на обострано задовољство. Договоренo је да током следеће године гости Института буду наше колеге из Загреба.
 
poseta zagrebuposeta zagrebu 2