У Одсеку за епилепсије и клиничку неурофизиологију “Проф. др Драгослав Ерцеговац” обавља се дијагностика и лечење епилепсија и епилептичких поремећаја, примарних главобоља, поремећаја спавања, психогених неепилептичних напада и других пароксизмалних неуропсихијатријских поремећаја код одраслих пацијената, младих особа и деце.
 
У овом Одсеку обавља се свеобухватна дијагностика епилепсије, која обавезно укључује детаљну анамнезу, неуролошке и друге клиничке прегледе, као и видео – електроенцефалографско (ЕЕГ) регистровање у будном стању, у спонтаном спавању и у току свих поступака активације (хипервентилације и фотостимулације, менталне активације, депривације спавања и др). Уз помоћ савременог Холтер ЕЕГ апарата за продужено ЕЕГ и полиграфско регистровање обављају се дуготрајна снимања (24 до 92 сата) електрокортикалне активности пацијената у покрету, ван специјализоване ЕЕГ лабораторије Одсека, чиме се постиже значајно повећање сензитивности регистровања патолошких епилептиформних промена. У Одсеку се обавља и дијагностика и лечење примарних (мигрене, тензионе главобоље, кластер и др.) и симптоматских главобоља, као и превенција хроничне главобоље.
 
Дуги низ година, у Одсеку се спроводи едукација медицинских техничара из области примене електроенцефалографије (ЕЕГ) код деце и одраслих, у смислу стицања теоријских основа и савладавања техника практичног ЕЕГ снимања у циљу оспособљавања кандидата за самостални рад.
 
Шеф Одсека за епилепсије и клиничку неурофизиологију:
Доц. др Маја Миловановић, специјалиста неурологије
Главна медицинска сестра Одсека за епилепсије и клиничку неурофизиологију:
Снежана Златанов, вмс
 
Контакт и обавештења:
Тел. + 381 11 3307-580
Е-пошта: epi@imh.org.rs

 
О именовању Одсека за епилепсије
Флајер Одсека за епилепсије