Poseta delegacije Kirgistana Institut za mentalno zdravlje

U Institutu za mentalno zdravlje je 03.06.2014. u studijskoj poseti Kabinetu za zaštitu dece od zlostavljanja i zanemarivanja bila delegacija Republike Kirgistan. Delagaciju je najavila kancelarija Unicef-a za Srbiju, koja je organizovala drugu po redu studijsku posetu Srbiji. Nakon prve posete, koja je bila održana pre 4 godine, u Kirgistan su prenešena znanja iz Srbije, a između ostalog je pokrenut nacionalni obrazovni program u oblasti prevencije nasilja.
Cilj ponovne posete je bio da predstavnici naših institucija prenesu znanja i iskustva u oblasti prevencije i zaštite dece od nasilja gostima, čiju delegaciju čini 12 predstavnika kancelarije Unicef-a u Kirgistanu, kancelarije ombudsmana, ministarstva obrazovanja, zdravlja i socijalne zaštite, kao i drugi stručnjaci angažovani na zaštiti dece od nasilja.
S obzirom da naš Institut ima značajne profesionalne kapacitete u oblasti prevencije i zaštite dece od nasilja kao i s obzirom da naša institucija predvodi radnu grupu Ministarstva zdravlja u ovoj oblasti organizovan je sastanak i razmenjena su iskustva

DOKUMENTI

Izveštaj o saradnji

Plakat za zdravstvene ustanove

Trolist za zdravstvene radnike i saradnike