Updated 05.11.2018.

Посета делегације Киргистана Институт за ментално здравље

У Институту за ментално здравље је 03.06.2014. у студијској посети Кабинету за заштиту деце од злостављања и занемаривања била делегација Републике Киргистан. Делагацију је најавила канцеларија Unicef-а за Србију, која је организовала другу по реду студијску посету Србији. Након прве посете, која је била одржана пре 4 године, у Киргистан су пренешена знања из Србије, а између осталог је покренут национални образовни програм у области превенције насиља.
Циљ поновне посете је био да представници наших институција пренесу знања и искуства у области превенције и заштите деце од насиља гостима, чију делегацију чини 12 представника канцеларије Unicef-а у Киргистану, канцеларије омбудсмана, министарства образовања, здравља и социјалне заштите, као и други стручњаци ангажовани на заштити деце од насиља.
С обзиром да наш Институт има значајне професионалне капацитете у области превенције и заштите деце од насиља као и с обзиром да наша институција предводи радну групу Министарства здравља у овој области организован је састанак и размењена су искуства
ДОКУМЕНТИ


Извештај о сарадњи


Плакат за здравствене установе


Тролист за здравствене раднике и сараднике