КУЛТУРНИ КРУГ СРЕДОМ (ККС), МАРТОВСКО ГОСТОВАЊЕ ДАНИЦЕ И МИЛАНА ЦИЛЕТА МАРИНКОВИЋА

danica cile
 
У оквиру КУЛТУРНОГ КРУГА СРЕДОМ (ККС) 16. марта гостоваће Даница и Милан Циле Маринковић, у 18 сати на ИВ спрату у свечаној „Црвеној“ Сали.
 
Позивамо наше амбулантне и хоспитализоване пацијенте, као и запослене Института, да дођу и да уживају у разговору са нашим познатим сликаром и колажисткињом.
 
Даница Маринковић, Дана МААР, графички дизајнер и колажиста – рођена је у Београду 1986. године. У Паризу живи од 1992., где је и дипломирала графички дизајн на Академији примењених уметности, док Мастер студије завршава у Лондону, на Универзитeтy Arts of London – Chelsea college of Art&Design. Посебно се истичу самосталне изложбе у установи културе Пароброд 2015.године, галерији New Moment у Београду 2013. године, затим у галерији Атријум Библиотеке Града Београда 2011. године и многе друге. У Паризу остварује две самосталне изложбе: у Galerie Origines и Galerije Artessepia, у оквиру манифестације Carré Rive Gauche у кварту St Germain des Près, Париз. Такодје, учествује на Биеналу Савремене Уметности у Паризу 2008. и 2010. и 2014. године.
 
Милан Маринковић ЦИЛЕ, сликар рођен је у Београду 1947. године, дипломирао је на Академији ликовних уметности у Београду 1972. године. Од исте године члан је Удружења ликовних уметника Србије УЛУС-а као и члан Maison des Artistes у Паризу од 1994. године. Његова излагачка активност почиње још 1966. године од када је имао више од сто самосталних изложби и учествовао на преко две стотине педесет (250) групних изложби. У периоду од 1975-1995. године Циле Маринковић је добитник већег броја награда у земљи и иностранству, међу којима издвајамо Октобарску награду града Београда, 1996. године. Од 1992. године живи и ради у Паризу. Већ више од четири деценије његовог уметничког рада оставиле су и остављају неизбрисив траг у уметничком и културном животу Србије и региона. Његово дело, које је одавно прешло границе наше земље, налази своје место у значајним колекцијама света а такође постаје предмет музејских верификација.
 
Моле се диспанзерски пацијенти да приликом доласка оставе здравствену књижицу на шалтеру и нагласе да долазе на Културни круг средом.
 
Више о ККС-у и овогодишњем програму можете погледати на овом линку.