КУЛТУРНИ КРУГ СРЕДОМ (ККС), ОКТОБАРСКО ВЕЧЕ РУСКИХ И POMCKИХ ПЕСАМА

У оквиру КУЛТУРНОГ КРУГА СРЕДОМ (ККС) 18. октобра одржаће се вече руских и poмских песама, са почетком у 18 сати на IV спрату у свечаној „Црвеној“ Сали.
 
Позивамо наше амбулантне и хоспитализоване пацијенте, као и запослене Института, да дођу и да уживају у наступу Мирјане Маринковић у пратњи Зорана Димитрова и Гуљсанам Рејмбајеве.
 
Мирјана Маринковић је професор руског језика и књижевности, кантаутор и песникиња, која у свом раду негује ауторску музику, као и руске и српске народне песме и романсе, македонске, руске poмскe, севдалинке и домаћи евергрин. Изводи их у пратњи Зорана Димитрова, инжењера и гитаристе и Гуљсанам Рејмбајеве, глумице, координатора дечијих програма и пратећег вокала из Ташкента, Узбекистан.
 
Чланица је и солиста хора Лучинушка под управом проф. Андреја Тарасјева.
 
Аутор је више концепата: Дечији РУСКИ ХОР ОШ “Душко Радовић”; ПОЕТСКО ЋОШЕ (окупља песнике и музичаре, као и уметнике других провинијенција); ДЕЧИЈЕ ПОЕТСКО ЋОШЕ (одржава се једном годишње у галерији ТРАГ); СТАРЕ ДОБРЕ МЕЛОДИЈЕ (музичке вечери посвећене домаћим евергрин мелодијама се од 2014. године једном месечно одржавају у атељеу НИЋЕТИН); КВАРТЕТ “ГРМ” (неговао је српске и руске народне песме и романсе, као и полифону ауторску музику); УДРУЖЕЊЕ ГРАЂАНА “МИРИНМИР” (бави се очувањем музичке традиције српског, руског и других словенских народа, као и ауторском музиком, етномузикологијом, етнографијом и педагогијом. Постоји од 2016. године.); АЛБУМ „НЕМАМ ВРЕМЕНА“ са 12 ауторских песама, Мирјана Маринковић је објавила 2017. године.
 
Више информација, контакт мејл, као и архива наступа за последњих пет година може се испратити на званичном сајту ауторке: www.миринмир.ин.рс
 
Моле се диспанзерски пацијенти да приликом доласка оставе здравствену књижицу на шалтеру и нагласе да долазе на Културни круг средом.
 
Више о ККС-у и овогодишњем програму можете погледати на овом линку.