КУЛТУРНИ КРУГ СРЕДОМ (ККС), НОВЕМБАРСКО ПЕСНИЧКО ВЕЧЕ

У оквиру КУЛТУРНОГ КРУГА СРЕДОМ (ККС) одржаће се песничко вече 12. новембра у 18 сати на ИВ спрату у свечаној „Црвеној“ сали. Позивамо наше амбулантне и хоспитализоване пацијенте, као и запослене Института, да дођу и да уживају у поезији Гордане Влајић, Новака Ђукића, Данила Лучића и Саре Радојковић.
Гордана Влајић је објавила књиге за одрасле “Криво ми је”, “Рашчупане мушкатле”, “Изложба речи”, “А да стварно одемо на кафу”, “Роаминг” и “Баба Будимка и чувар гуменог замка”, као и књиге за децу “Моја мама најлепше кува”, “Мама, је л’ сутра опет идеш на посао” и “Заистинска српска бајка”. Добитник је „Златне значке“ и „Повеље за посебан допринос у култури“.
Данило Лучић пише поезију, прозу и приказе актуелне књижевне продукције. За своју збирку песама „Белешке о меком ткиву“ ове године је добио „Бранкову награду“.
Новак Ђукић је објавио збирку поезије “Док седим на овој столици од глога” и “Златна пера и орлови”. Учествовао је у припреми неколико аматерских позоришних представа.
Сара Радојковић, драматург, објавила је збирку песама „Хооцхие, цооцхие, вињак и блуз“. Аутор је сценарија дебитанског филма Немање Ћипранића „Аманет“. На Стеријином позорју у секцији студентског театра дебитовала је са адаптацијом представе „Галеб“. ,,Зечеви су брза храна“ је њена дипломска драма за коју је добила награду Слободан Селенић.
Више о ККС-у и овогодишњем програму можете погледати на овом линку.