KULTURNI KRUG SREDOM (KKS), NOVEMBARSKI KONCERT IRENE I ANE SIMONUTI

U okviru KULTURNOG KRUGA SREDOM (KKS) 14. novembra gostovaće Irena i Ana Simonuti, u 18 sati na IV spratu u svečanoj „Crvenoj“ Sali.
Pozivamo naše ambulantne i hospitalizovane pacijente, kao i zaposlene Instituta, da dođu i da uživaju u koncertu.
Irena i Ana Simonuti osnovne i magistarske studije završile su na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu (Irena violinu, u klasi prof. Dejana Mihailovića, Ana klavir, u klasi prof. Jokut Mihailović), kao i dvogodišnju specijalizaciju kamerne muzike kod prof. Olivere Đurđević.

Kao solistkinje i članice Trija Simonuti, ostvarile su više od dve hiljade nastupa. Gostovale su u svim muzičkim centrima Srbije, kao i u Nemačkoj, Mađarskoj, Kini, Mongoliji, Sloveniji, Hrvatskoj, Austriji, Bugarskoj, Francuskoj, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini… Nastupale su sa orkestrima RTS-a, VJ”Stanislav Binički”, Pekinškim simfonijskim orkestrom Guolin-Kina, Mongolskom državnom filharmonijom, Kamernim orkestrom iz Niša i dr. Uz dirigente: Ren Huijie (Kina), Namsraijav Butenbajar (Mongolija), Stanko Jovanović, Vojislav Simić, Pavle Medaković, Zoran Andrić i dr.

Poznate su i kao izvođači savremene muzike, a snimale su i za mnogobrojne strane televizije (kinesku, mongolsku, slovenačku, bugarsku, francusku, mađarsku TV…). U okviru trija i kao solisti sa orkestrom, snimile su nekoliko kompakt diskova i audio kaseta za PGP RTS.
Nastupale su na mnogim festivalima u zemlji i inostranstvu (NOMUS, BELEF, Kalemegdanski sutoni, Mokranjčevi dani, Mermer i zvuci…). Na Međunarodnom festivalu “Zlatna jesen” u Mongoliji (kao solisti i članovi Trija Simonuti) dobitnice su prve nagrade publike i prve nagrade Udruženja kompozitora Mongolije.

Mole se dispanzerski pacijenti da prilikom dolaska ostave zdravstvenu knjižicu na šalteru i naglase da dolaze na Kulturni krug sredom.

Više o KKS-u i ovogodišnjem programu možete pogledati na ovom linku.