КУЛТУРНИ КРУГ СРЕДОМ (ККС), НОВЕМБАРСКИ КОНЦЕРТ ИРЕНЕ И АНЕ СИМОНУТИ

У оквиру КУЛТУРНОГ КРУГА СРЕДОМ (ККС) 14. новембра гостоваће Ирена и Ана Симонути, у 18 сати на IV спрату у свечаној „Црвеној“ Сали.
Позивамо наше амбулантне и хоспитализоване пацијенте, као и запослене Института, да дођу и да уживају у концерту.
Ирена и Ана Симонути основне и магистарске студије завршиле су на Факултету музичке уметности у Београду (Ирена виолину, у класи проф. Дејана Михаиловића, Ана клавир, у класи проф. Јокут Михаиловић), kao и двогодишњу специјализацију камерне музике код проф. Оливере Ђурђевић.

Kao солисткиње и чланице Трија Симонути, оствариле су више од две хиљаде наступа. Гостовале су у свим музичким центрима Србије, као и у Немачкој, Мађарској, Kини, Монголији, Словенији, Хрватској, Аустрији, Бугарској, Француској, Црној Гори, Босни и Херцеговини… Наступале су са оркестрима РТС-a, ВЈ”Станислав Бинички”, Пекиншким симфонијским оркестром Гуолин-Kина, Moнголском државном филхармонијом, Kaмерним оркестром из Ниша и др. Уз диригенте: Рен Хуијие (Kина), Намсраијав Бутенбајар (Moнголија), Станко Joвановић, Војислав Симић, Павле Медаковић, Зоран Андрић и др.

Познате су и као извођачи савремене музике, a снимале су и за многобројне стране телевизије (kинеску, монголску, словеначку, бугарску, француску, мађарску ТВ…). У оквиру трија и као солисти са оркестром, снимиле су неколико компакт дискова и аудио касета за ПГП РТС.
Наступале су на многим фестивалима у земљи и иностранству (НОМУС, БЕЛЕФ, Kaлемегдански сутони, Mokрањчеви дани, Meрмер и звуци…). Нa Meђународном фестивалу “Златна јесен” у Moнголији (kao солисти и чланови Трија Симонути) добитнице су прве награде публике и прве награде Удружења композитора Монголије.

Моле се диспанзерски пацијенти да приликом доласка оставе здравствену књижицу на шалтеру и нагласе да долазе на Културни круг средом.

Више о ККС-у и овогодишњем програму можете погледати на овом линку.

Please follow and like us: