KULTURNI KRUG SREDOM (KKS), NOVEMBARSKI KONCERT FLAUTISTA TIJANE DMITROVIĆ I ALEKSANDRA JOVANA KRSTIĆA

U okviru KULTURNOG KRUGA SREDOM (KKS) 13. novembra 2019. Nastupili su flautisti Tijana Dmitrović i Aleksandar Jovan Krstić. Tada smo imali posebnu priliku da slušamo traverso flautu, muzički duet poveo nas je na putovanje baroknom muzikom iz 17. i 18. veka. Osim što smo uživali u muzici, saznali smo i razne zanimljivosti o kompozitorima i tom dobu.

Tijana Dmitrović (1989), Nižu i srednju muzičku školu završava u Kraljevu, odsek flauta. U toku školovanja osvaja brojne nagrade po Srbiji, kao i na takmičenju u Italiji. Dalje školovanje nastavlja kod prof. Ljubomira Dimitrijevića na Akademiji Lepih Umetnosti u Beogradu . Kao slista, nastupala je u Artget galeriji, SKC-u, Etnografskom muzeju, Ruskom domu, Centru lepih umetnosti Guarnerius, Muzeju Narodnog pozorišta itd. Usavršavala se kod eminentnih falutista kao što su: Nataša Paklar, Petar-Lukas Graf, Janoš Balint, Laura Levai-Askin. Od 2015.godine član je kvarteta „Konsort flauta Jakov Srejović“ na čelu sa profesorom Ljubom Dimitrijević.
2019. završava master studije kamerne muzike na Fakultetu muzičke umetnosti, u klasi prof. Tee Dimitrijević, gde se kao kamerni izvođač usavršavala u oblasti barokne muzike na traverso flauti kod Frederika Hasa, Otaviana Tenerani, A.M. Dragosić, Suzan Šolc, Ive Milošević, kao i na baroknoj akademiji u Austriji kod Kler Genvejn čiji je dobitnik stipendije za narednu godinu.
Aleksandar Jovan Krstić (1989) nižu muzičku školu završio je u Rumi, a srednju muzičku školu „Josip Slavenski“ u Beogradu u klasi profesora Ljubomira Dimitrijevića. Osnovne i master studije završio je na FMU u klasi Miomira Simonovića. Svira u nekoliko ansambala i bendova. Izdao je nekoliko albuma i singlova sa raznim izvođačima. Sarađivao je sa Beogradskom filharmonijom na nekoliko projekata. Održao je veliki broj koncerata na festivalima u zemlji i inostranstvu. Bavi se ranom muzikom, etno muzikom i džezom. Trenutno je četvrta godina filmske režije. Ima nekoliko filmskih ostvarenja iza sebe.
Više o KKS-u i ovogodišnjem programu možete pogledati na ovom linku.

Please follow and like us: