КУЛТУРНИ КРУГ СРЕДОМ (KKС) MAРTOВСКИ НАСТУП MERRY GOSPEL ХОРА

У оквиру КУЛТУРНОГ КРУГА СРЕДОМ (KKС) 14. марта гостоваће Merry Gospel хор у 18 сати на IV спрату у свечаној „Црвеној“ сали.

Позивамо наше амбулантне и хоспитализоване пацијенте, као и запослене Института, да дођу и да уживају у концерту.

Merry Gospel Hor je први српски госпел хор основан 2001. године под управом диригента Марије Кубурић Боровић. Oд самог почетка свог рада хор базира свој репертоар на делима црначке духовне и госпел музике као и ауторским песмама истог жанра младих композитора и певача. Хор броји око четрдесет активних чланова, а оригинална поставка била је интернационална, будући да су га чинили певачи и љубитељи госпела из свих делова света – од Енглеске, Америке, Аустралије, Немачке, Аустрије, Словеније и Португала, све до Македоније, Хрватске и различитих подручја Србије. Седиште хора је у Београду где се и одвијају редовне пробе. Солисти хора су чланови самог ансамбла, а Merry Gospel Hor наступима прати бенд који чине клавир, оргуље, гитара, контрабас и бубањ у изведби професионалних музичара.

Tokoм седамнаест година постојања, Merry Gospel Hor наступао је на бројним фестивалима духовне музике у земљи и иностранству међу којима су Сомборске музичке свечаности, више целовечерњих концерата на великој сцени Koларчеве задужбине, Осорски музички фестивал у Хрватској, Фестивал духовне музике у Аустрији, Летње музичке свечаности у Краљеву, Врева фестивал у Београду, хорски фестивал Слободан Бурсаћ у Зрењанину и солистички концерти широм Србије, као и у Јевремовој улици сусрета и на платоу испред Скупштине града Београда. Поред тога, хор бележи и учешће у великом броју позоришних представа и хуманитарних манифестација, гостовања на албумима еминентних музичара, изложбама, научним скуповима и интердисциплинарним пројектима , као и сарадњу са музејима града Београда, Музичком омладином Београда и гостовања на Радио Београду и РТC-у. Oвај јединствени српски хор је до сада објавио три ДВД издања својих наступа у Коларчевој задужбини „Merry Gospel Hor – Live“ (2006, 2008 i 2010) као и аудио ЦД са бројним нумерама свог репертоара и одабраним ауторским песмама.

Maрија Кубурић Боровић завршила је средњу музичку школу „Јосип Славенски“ у Београду, одсек клавир – класа проф. Марта Шурев, дипломирала оргуље – класа проф. Андрија Галун, Академија Уметности Нови Сад, магистрирала на одсеку за Социологију – Филозофски факултет у Београду 2010. године. Усавршавала се на многим курсевима у земљи и иностранству. Стални је учесник Међународног фестивала за оргуље који се одржава у Београду сваке године. Оснивач је и диригент Merry Gospel хора од 2001. године. Директор удружења грађана M-ART из Београда од 2006. године када га и оснива. Ради као професор клавира, упоредног клавира и корепетиције у СМШ „Јосиф Маринковић“ у Вршцу.

Моле се диспанзерски пацијенти да приликом доласка оставе здравствену књижицу на шалтеру и нагласе да долазе на Културни круг средом.

Више о ККС-у и овогодишњем програму можете погледати на овом линку.

Please follow and like us: