КУЛТУРНИ КРУГ СРЕДОМ (ККС), МАРТОВСКИ КОНЦЕРТ МИЛОША НИКОЛИЋА И ОДСЕКА ЗА СРПСКО ТРАДИЦИОНАЛНО ПЕВАЊЕ И СВИРАЊЕ МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ „МОКРАЊАЦ“

 
У оквиру КУЛТУРНОГ КРУГА СРЕДОМ (ККС), 15. марта у 18 сати на IV спрату у свечаној „Црвеној“ сали, наступиће Милош Николић са својим ученицима Одсека за српско традиционално певање и свирање музичке школе „Мокрањац“.

Позивамо наше амбулантне и хоспитализоване пацијенте, као и запослене Института, да дођу и да уживају у концерту.

Милош Николић, доктор музичке уметности, је мултиинструменталиста са широким спектром музичких интересовања и компетенција. Осим кларинета, свира традиционалне инструменте кавал, гајде и свирале са којима пре свега наступа као изворни свирач, али и у контексту различитих жанрова популарне музике, са намером да на тај начин промовише ове инструменте ширем аудиторијуму. Наступао је са музичарима различитих профила, снимао је музику за филмове и радио драме, члан је неколико ансамбала, „Трио Вед“ (кавал, ут и зарб) који се бави извођењем балканске и оријенталне музике и „Трио Покрет“ (кларинет, виолина и клавир) који изводи остварења савремених српских композитора.

У оквиру програма „Културни круг средом“ Милош Николић се одлучио да наступи са својим ученицима Одсека за српско традиционално певање и свирање у музичкој школи „Мокрањац“. Oснивањем овог Одсека, пре двадесет година, први пут у историји српског школства, традиционално певање и свирање постаје део организованог образовног процеса Бројни концерти ученика и професора у земљи (БЕМУС) и иностранству (Јапан, Француска, Кипар, Македонија, Хрватска, Мађарска, Русија) само су потврдили и додатно промовисали овај Одсек. Деловање ученика и професора на културној сцени Србије унапређује српску традиционалну музику, чувајући јој место у опусу уметничког стваралаштва наше земље.

Моле се диспанзерски пацијенти да приликом доласка оставе здравствену књижицу на шалтеру и нагласе да долазе на Културни круг средом.

Више о ККС-у и овогодишњем програму можете погледати на овом линку.

Please follow and like us: