КУЛТУРНИ КРУГ СРЕДОМ (ККС), МАJСКО ГОСТОВАЊЕ ДЕЈАНА ТИАГО СТАНКОВИЋA

 
У оквиру КУЛТУРНОГ КРУГА СРЕДОМ (ККС), 3. маја гостоваће познати београдски и лисабонски писац Дејан Тиаго Станковић, у 18 сати на IV спрату у свечаној „Црвеној“ сали.
 
Позивамо наше амбулантне и хоспитализоване пацијенте, као и запослене Института, да дођу и да уживају у разговору са еминентним писцем и књижевним преводиоцем.
 
Дејан Тиаго Станковић рођен је 1965. Године у Београду. Одмах по завршеним студијама архитектуре, 1991. године, пресељава се у Лондон, а потом у Лисабон где живи, преводи и пише на матерњем и португалском језику. Осим фикције, пише и креативну нефикцију за бројне српске , хрватске, португалске и бразилске писане медије.
 
Превео је на српски језик бројна књижевна дела познатих португалских аутора као што су Сарамаго, Пиреш, Песоа, Дувивиер. На португалски је преводио дела познатих српских писаца као што су Андрић, Црњански, Ковачевић и Михаиловић. Публиковао је више књижевних дела међу којима су најпознатији „Oдакле сам била више нисам и друге лисабонске приче“ i „Eсторил, ратни роман“ за који је добио и награду Бранко Ћопић коју додељује Српска академија наука и уметности.
 
Моле се диспанзерски пацијенти да приликом доласка оставе здравствену књижицу на шалтеру и нагласе да долазе на Културни круг средом.
 
Више о ККС-у и овогодишњем програму можете погледати на овом линку.

Please follow and like us: