КУЛТУРНИ КРУГ СРЕДОМ (ККС), МАЈСКИ НАСТУП ХОРА “ЛУЧИНУШКА”

У оквиру КУЛТУРНОГ КРУГА СРЕДОМ (ККС) одржаће се концерт Хора Филолошког факултета „Лучинушка“ 9. маја у 18 сати на IV спрату у свечаној „Црвеној“ сали.

Позивамо наше амбулантне и хоспитализоване пацијенте, као и запослене Института, да дођу и да уживају у наступу хора.

Хор „Лучинушка“ основао је пре четири и по деценије професор Андреј Тарасјев а први чланови хора били су студенти Одсека за славистику Филолошког факултета. Репертоар се састојао од песама словенских народа, нарочито руских. С временом су се „Лучинушки“ прикључили и студенти са других факултета. Тако је хор прерастао у градски али је наставио да негује музичко наслеђе словенских народа.

Хор је добитник плакета, диплома, медаља и признања, додељених од Филолошког факултета Београдског универзитета, бројних српско-руских друштава, Руског дома у Београду, Светосавске козачке станице у Београду и других. Део је Друштва за очување спомена на Русе у Србији. Хор Филолошког факултета „Лучинушка“ наступао је у Москви, Лењинграду, Загребу, Осјеку, Новом Саду, Горњем Милановцу и другим градовима у Србији.

Током наступа у Институту за ментално здравље хором ће дириговати професор Андреј Тарасјев.

Моле се диспанзерски пацијенти да приликом доласка оставе здравствену књижицу на шалтеру и нагласе да долазе на Културни круг средом.

Више о ККС-у и овогодишњем програму можете погледати на овом линку.

Please follow and like us: