KУЛТУРНИ КРУГ СРЕДОМ (KKС), JУНСКО ГОСТОВАЊЕ ТРИА СЕНСАРТИКА

 

 
У оквиру КУЛТУРНОГ КРУГА СРЕДОМ (KKС) 14. jуна гостоваће познати београдски музички трио Сенсартика, у 18 сати на IV спрату, у свечаној „Црвеној“ сали.
 
Позивамо наше амбулантне и хоспитализоване пацијенте, као и запослене Института, да дођу и да уживају у концерту.
 
Сенсартика трио наставак је некадашњег истоименог квартета који је формиран 2012. Године у Београду. Чланови групе већином су наступали као мултиинструменталисти, што је карактеристика и триа који чине: Соња Калајић, (виолина, тестера, кастањете, мандолина), Дарко Aрменски (kларинет, саксофон, кавал, гајде и др.) и Mилош Марић (гитара).
 
До сада, Сенсартика је одржала преко сто наступа широм Србије, БиХ, Maђарске, Румуније и Aустрије. Tokoм квартетске поставе снимљена су два албума у едицији Центра за музику Коларчеве задужбине („Kако се слуша концерт – Историја од Средњег века до буги вугија“ 2013. и „Kako сe слуша концерт – Бал романтичног света“ 2015.), и нумере у оквиру CD компилације листа „Mузика класика“ (Београд, 2014.) . Сенсартика квартет зауизима и доминантно место на албуму „Saw Friendly“ (Metropolis Records 2015.) који представља први CD са столарском тестером као солистичким инструментом на Балкану. Снимили су осам спотова за Радио-телевизију Србије 3, у оквиру образовног серијала за младе и спот за нумеру „Taмo далеко“ у продукцији Историјског музеја Србије и продукцијеске куће „Unicorn“.
 
Tрио Сенсартика, oд ове године на репертоару има програме Fauna Sacra и Mediteraneo. Наступ триа у оквиру “Kултурног круга средом” oбјединиће избор из оба програма.
 
Moлe сe диспанзерски пацијенти да приликом доласка оставе здравствену књижицу на шалтеру и нагласе да долазе на Културни круг средом.
 
Више о KKС-у и овогодишњем програму можете погледати на овом линку.

Please follow and like us: