КУЛТУРНИ КРУГ СРЕДОМ (ККС), ГОСТ ПОЗНАТИ РОНИОЦ ВЛАДИМИР ТАЛЕСКИ И ПРОЈЕКЦИЈА ФИЛМА “ЏИН НА ДНУ МОРА”

У оквиру КУЛТУРНОГ КРУГА СРЕДОМ (ККС) гостоваће познати ронилац Владимир Талески и одржаће се пројекција филма „Џин на дну мора“ 10. априла у 18 сати на IV спрату у свечаној „Црвеној“ сали. Позивамо наше амбулантне и хоспитализоване пацијенте, као и запослене Института, да дођу и да уживају у разговору са познатим рониоцем као и у пројекцији филма који је добио прву награду на медјународном фестивалу подводног филма.

Владимир Талески се активно бави роњењем и носилац је више рекорда из овог спорта. Један је од оснивача ронилачког клуба Тритон аст. Учествовао је у организацији, снимању и продукцији многих документарних филмова од којих је шест добило прву награду на међународном фестивалу подводног филма у Београду, као и три награде на међународним фестивалима ван земље.

Пре разговора са Владимиром Талеским одржаће се пројекција филма у продукцији ТРИТОН МЕДИА “Џин на дну мора”. Филм говори о Аустроугарској ратној крстарици ЗЕНТА, једном од највећих бродова потопљених на Јадрану,16. августа 1914 године. Филм је добио прву награду на међународном фестивалу подводног филма у Београду 2002. године и другу награду у Француској на међународном фестивалу подводног филма ANTIB, у категорији историјског филма.

Моле се диспанзерски пацијенти да приликом доласка оставе здравствену књижицу на шалтеру и нагласе да долазе на Културни круг средом.

Више о ККС-у и овогодишњем програму можете погледати на овом линку.