КУЛТУРНИ КРУГ СРЕДОМ (ККС), ФЕБРУАРСКИ НАСТУП ИГРАЧА БИТЕФ ТЕАТРА
У оквиру КУЛТУРНОГ КРУГА СРЕДОМ (ККС) ће 12. фебруара у 18ч поново наступити играчи Битеф Театра на ИВ спрату у свечаној „Црвеној“ сали. Позивамо наше амбулантне и хоспитализоване пацијенте, као и запослене Института, да дођу и да уживају у извођењу делова представа Yesterday, сети се да заборавиш; Град; Желеће машине и Божанствена комедија!

Битеф театар је авангардно позориште смештено у живописан театарски простор реконструисане евангелистичке цркве, у самом срцу Дорћола. Још од оснивања 1989. године, идеја БИТЕФ театра била је ширење утицаја БИТЕФ фестивала, откривање нових позоришних тенденција у нашој средини, као и пружање простора уметницима чији рад представља искорак из традиционалних и утврђених граница сценског израза.
Наступају: Ана Игњатовић-Загорац, Милица Писић, Милош Исаиловић, Миона Петровић, Невена Јовановић и Урош Петронијевић.
Представа „Град“ је настала као продукт низа активности којима су истраживали како доживљавамо градски простор. Јасмин Вардимон, британска кореографкиња, специјално за Битеф театар припрема са играчима Битеф Денс команије представу Yesterday – Сети се да заборавиш, и представља београдској публици најузбудљивије дуете, соло и ансамбл нумере из свог богатог кореографског опуса. Желећа машина још само производи жеље, без да их жели, бити то значи желети – је укратко опис представе Желеће машине.

Више о ККС-у и овогодишњем програму можете погледати на овом линку.