KULTURNI KRUG SREDOM (KKS), FEBRUARSKI KONCERT HORA HRAMA SVETI SAVA

U okviru KULTURNOG KRUGA SREDOM (KKS) održaće se koncert Solista, Pojaca i Hora Hrama Sveti Sava 13. februara u 18 sati na IV spratu u svečanoj „Crvenoj“ sali! Pozivamo naše ambulantne i hospitalizovane pacijente, kao i zaposlene Instituta, da dođu i uživaju u nastupu hora.

Hor Hrama Svetog Save osnovan je u avgustu 2018. godine sa blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa remezijanskog gospodina Stefana. Cilj osnivanja Hora je učešće na bogosluženjima u hramovima srpske pravoslavne crkve ali i predstavljanje duhovne i svetovne muzike od srednjeg veka do danas na koncertim podijumima u zemlji i inostranstvu. Ansambl čine đaci srednjih muzičkih škola, studenti Fakulteta muzičke umetnosti, studenti Teološkog fakulteta, diplomirani i master muzički umetnici iz raznih oblasti muzičke umetnosti i talentovani ljubitelji horske muzike koji imaju praktično iskustvo u čitanju i izvođenju notnog teksta.


Dirigent hora je dr Katarina Stanković. Diplomirala na odseku za Dirigovanje Fakulteta umetnosti u Prištini u klasi profesora Jovana Šajnovića. Doktorirala je na Akademiji umjetnosti Slobomir P Univerziteta u Bijeljini u klasi profesorke Darinke Matić Marović. Katarina Stanković radi kao vanredni profesor na Filološko umetničkom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu.

Dirigent je Pevačkog društva Mokranjac i Hora hrama Svetog Save. Pored umetničke i pedagoške delatnosti učestvuje na domaćim i međunarodnim naučnim skupovima. Autor je monografije Dirigent Vojislav Ilić – život i stvaralaštvo. Dobitnik republičkih nagrada kao i nagrada od nacionalnog značaja.


Mole se dispanzerski pacijenti da prilikom dolaska ostave zdravstvenu knjižicu na šalteru i naglase da dolaze na Kulturni krug sredom.


Više o KKS-u i ovogodišnjem programu možete pogledati na ovom linku.