КУЛТУРНИ КРУГ СРЕДОМ (ККС), ДЕЦЕМБАРСКО ГОСТОВАЊЕ ВЛАДЕТЕ ЈЕРОТИЋА

У оквиру КУЛТУРНОГ КРУГА СРЕДОМ (ККС) 10. децембра гостоваће Академик Владета Јеротић у 18 сати на IV спрату у свечаној „Црвеној“ сали.
Позивамо наше амбулантне и хоспитализоване пацијенте, као и запослене Института, да дођу и да уживају у разговору са нашим гостом.
Академик Владета Јеротић, лекар, психијатар и књижевник, рођен је 1924. године у Београду. Специјализирао је неуропсихијатрију, а у Швајцарској, Немачкој и Француској се усавршавао из области психијатрије и психотерапије. Радио је више деценија као шеф Психотерапеутског одељења болнице „Др Драгиша Мишовић“. Од 1985. као професор по позиву предаје Пастирску психологију и медицину на Богословском факултету у Београду.
Академик В. Јеротић је развио обимну и плодну публицистичку делатност из аналитичке психологије, религије, психотерапије, филозофије и психијатрије. Деценијама држи предавања из психијатрије, религије и књижевности у земљи и иностранству. Један је од оснивача Православног пастирско саветодавног центра.
Од 1984. године Академик Владета Јеротић је члан Удружења књижевника Србије, а редован је члан Медицинске академије и Српске академије наука и уметности.
Моле се диспанзерски пацијенти да приликом доласка оставе здравствену књижицу на шалтеру и нагласе да долазе на Културни круг средом.

Више о ККС-у и овогодишњем програму можете погледати на овом линку..