КУЛТУРНИ КРУГ СРЕДОМ (ККС), ДЕЦЕМБАРСКИ КОНЦЕРТ ХОРА ARS VOCALIS

 
У оквиру КУЛТУРНОГ КРУГА СРЕДОМ (ККС), 14. децембра u 18 сати на IV спрату у свечаној „Црвеној“ Сали, хор Ars Vocalis одржаће концерт под називом „У сусрет празницима“. На програму су хорске композиције популарне и филмске музике, дела инспирисана српским фолклором, као и Божићне и Новогодишње песме.
 
Позивамо наше амбулантне и хоспитализоване пацијенте, као и запослене Института, да дођу и да уживају у концерту.
 
Хор Ars Vocalis из Београда основан је 2014. године са циљем неговања духовне и световне музике домаћих и страних композитора од средњег века до данас, као и хорска дела фолклорне инспирације. Жеља оснивача Хора је да потстакну младе људе да изводе и промовишу хорску музику, као и да овај тип заједничког музицирања приближе најширој публици.
 
Чланови хора Ars vocalis су љубитељи хорске музике, ученици Музичких школа, студенти Факултета музичке уметности, као и дипломирани музички уметници.
 
Оно што хор Ars vocalis чини специфичним јесте добра хорска атмосфера, висок ниво хорског звука, надахнуте интерпретација и тематски конципирани програми.
 
За прве две године Хор је наступио у Галерији САНУ, великој сали Коларчевог народног универзитета, Народној библиотеци, на 25. Интернационалним хорским свечаностима у Нишу и отпевао десетак свечаних академија. Ars vocalis одржао је и целовечерње концерте у Националној библиотеци Србије, цркви Криста Краља, Саборној цркви у Београду, Кући краља Петра I на Сењаку и на Међународном фестивалу камерних хорова у Крагујевцу. Након првих наступа добили су похвале стручне јавности, а на 25. Интернационалним хорским свечаностима у Нишу јула 2014. добили Награду за извођење дела Милоја Милојевића.
 
Диригент хора је др Катарина Станковић, доцент на Филолошко-уметничком факултету Универзитета у Крагујевцу.
 
Моле се диспанзерски пацијенти да приликом доласка оставе здравствену књижицу на шалтеру и нагласе да долазе на Културни круг средом.
 
Више о ККС-у и овогодишњем програму можете погледати на овом линку.

Please follow and like us: