КУЛТУРНИ КРУГ СРЕДОМ (ККС), ДЕЦЕМБАРСКА ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА СА ТЕМОМ ЧЕХОВЉЕВОГ „ВИШЊИКА“

У оквиру КУЛТУРНОГ КРУГА СРЕДОМ (ККС) одржаће се презентација инклузивне позоришне представе (радионице) засноване на Чеховљевом „Вишњику“, 18. децембра у 18 сати на IV спрату у свечаној „Црвеној“ сали. Позивамо наше амбулантне и хоспитализоване пацијенте, као и запослене Института, да дођу и да уживају у представи.

“На трећи поглед” је пројекат удружења корисника психијатријских услуга Душа (Београд, Србија) и удружења Compagnie Arti-Zanat’ (Париз, Француска). Заједно организују циклус инклузивних позоришних радионица уметничке подршке. Тема Чеховљевог “Вишњика” ће послужити да нам опише њихов први љубавни сусрет са позориштем.
Удружење Compagnie Arti-Zanat’ делује у Француској и Србији, а основали су га глумац Richard Grolleau и менаџер у култури Јана Диклић, са жељом да уметничку праксу поделе са маргинализованим и рањивим популацијама којима је уметност најчешће тешко доступна. Циљ овог процеса је изградња одговарајућег симболичког простора у коме свако може да се “покрене” кроз стваралачки чин. Ришар Гроло (Richard Grolleau) је француски глумац, аутор и водитељ радионица уметничке подршке и суоснивач удружења Compagnie Arti-Zanat’. Похађао је школу глуме Пјер Дебош (Pierre Debauche) у Паризу и школу за терапију уметношћу INECAT у Паризу. Води радионице уметничке подршке са рањивим популацијама у Француској и у Србији.
Удружење Душа окупља особе с менталним поремећајима, чланове њихових породица и све појединце заинтересоване за област менталног здравља, организоване у удружење са циљем да побољшају статус, услове лечења и квалитет живота корисника психијатријских услуга.
Моле се диспанзерски пацијенти да приликом доласка оставе здравствену књижицу на шалтеру и нагласе да долазе на Културни круг средом.

Више о ККС-у и овогодишњем програму можете погледати на овом линку.