КУЛТУРНИ КРУГ СРЕДОМ (ККС), АПРИЛСКО ПЕСНИЧКО ВЕЧЕ

У оквиру КУЛТУРНОГ КРУГА СРЕДОМ (ККС) 8. априла одржаће се песничко вече у 18 сати на IV спрату у свечаној „Црвеној“ сали. Позивамо наше амбулантне и хоспитализоване пацијенте, као и запослене Института, да дођу и да уживају у наступу песника Слободана Николића, Маја Даниловића, Тамаре Шушкић и Смиљке Јовановић.

Мајо Даниловић је објављиван у преко 100 збирки, алманаха и антологија у Србији и иностранству. Неке од књига љубавних песама које је објавио су: “Док светом газим расуте пољупце”,“Макар то била слутња само”, “Воли ме пјесниче… као у пјесми, као у сну”. Тамара Шушкић је објавила збирке песама “Слика једне слагалице”, “Private show” и “Road and Family Songs“. Коауторка је драма “Дискретне жене, декоративно дете, данска дога” и “Пловидба”. Поезија Слободана Николића је објављивана у више зборника песама у Србији и иностранству. Поред поезије пише кратке приче. Добио је награду UNESCO-а за песму „Четврти дан” 2011., Италија, Трст. Смијка Јовановић је објавила књигу песама 2012. године и две монографије.

Моле се диспанзерски пацијенти да приликом доласка оставе здравствену књижицу на шалтеру и нагласе да долазе на Културни круг средом.