КУЛТУРНИ КРУГ СРЕДОМ (ККС), АПРИЛСКО ПЕСНИЧКО ВЕЧЕ – ГОСТУЈУ МИЛИЦА МИЛОСАВЉЕВИЋ, МАРТА РАДОВАНОВИЋ, НИКОЛА ЂУРИЋ И МАША ТОМАНОВИЋ

У оквиру КУЛТУРНОГ КРУГА СРЕДОМ (ККС) 20. априла гостоваће песници Милица Милосављевић, Марта Радовановић, Никола Ђурић и Маша Томановић, у 18 сати на IV спрату у свечаној „Црвеној“ Сали.

Позивамо наше амбулантне и хоспитализоване пацијенте, као и запослене Института, да дођу и уживају у поезији.

Милица Милсављевић је објављивала песме у “Корацима”, “Књижевном магазину”, електронском часопису “Либратес” и часописима за уметничка и друштвена питања “Афирматор” и “Спектатор”. Освојила је награду библиотеке “Милутин Бојић” 2014. године и на основу награде објавила збирку поезије “Тамне интимности”. Исте године била је победница на фестивалу младих песника “Дани поезије” у Зајечару, у чијој едицији је објавила збирку песама “У зони умерено – континенталних страхова”.

Марта Радовановић пише поезију, лирску прозу и прави уметничке филмове инспирисане поетикама писаца. Аутор је пројекта “Отворени интервју са писцима” који се одржава у „Коларчевој задужбини“.

Никола Ђурић је ангажован у пројекту „Млади долазе” организованим под покровитељством “Удружења књижевника Србије”. Објавио је своју прву збирку поезије на иницијативу носиоца пројекта.

Маша Томашевић, студент Опште књижевности са теоријом књижевности, члан је књижевног друштва ‘Орфисти’.

Моле се диспанзерски пацијенти да приликом доласка оставе здравствену књижицу на шалтеру и нагласе да долазе на Културни круг средом.

Више о ККС-у и овогодишњем програму можете погледати на овоме линку.