KULTURNI KRUG SREDOM (KKS), OKTOBARSKO VEČE RUSKIH I POMCKIH PESAMA

U okviru KULTURNOG KRUGA SREDOM (KKS) 18. oktobra održaće se veče ruskih i pomskih pesama, sa početkom u 18 sati na IV spratu u svečanoj „Crvenoj“ Sali.
 
Pozivamo naše ambulantne i hospitalizovane pacijente, kao i zaposlene Instituta, da dođu i da uživaju u nastupu Mirjane Marinković u pratnji Zorana Dimitrova i Guljsanam Rejmbajeve.
 
Mirjana Marinković je profesor ruskog jezika i književnosti, kantautor i pesnikinja, koja u svom radu neguje autorsku muziku, kao i ruske i srpske narodne pesme i romanse, makedonske, ruske pomske, sevdalinke i domaći evergrin. Izvodi ih u pratnji Zorana Dimitrova, inženjera i gitariste i Guljsanam Rejmbajeve, glumice, koordinatora dečijih programa i pratećeg vokala iz Taškenta, Uzbekistan.
 
Članica je i solista hora Lučinuška pod upravom prof. Andreja Tarasjeva.
 
Autor je više koncepata: Dečiji RUSKI HOR OŠ “Duško Radović”; POETSKO ĆOŠE (okuplja pesnike i muzičare, kao i umetnike drugih provinijencija); DEČIJE POETSKO ĆOŠE (održava se jednom godišnje u galeriji TRAG); STARE DOBRE MELODIJE (muzičke večeri posvećene domaćim evergrin melodijama se od 2014. godine jednom mesečno održavaju u ateljeu NIĆETIN); KVARTET “GRM” (negovao je srpske i ruske narodne pesme i romanse, kao i polifonu autorsku muziku); UDRUŽENJE GRAĐANA “MIRINMIR” (bavi se očuvanjem muzičke tradicije srpskog, ruskog i drugih slovenskih naroda, kao i autorskom muzikom, etnomuzikologijom, etnografijom i pedagogijom. Postoji od 2016. godine.); ALBUM „NEMAM VREMENA“ sa 12 autorskih pesama, Mirjana Marinković je objavila 2017. godine.
 
Više informacija, kontakt mejl, kao i arhiva nastupa za poslednjih pet godina može se ispratiti na zvaničnom sajtu autorke: www.mirinmir.in.rs
 
Mole se dispanzerski pacijenti da prilikom dolaska ostave zdravstvenu knjižicu na šalteru i naglase da dolaze na Kulturni krug sredom.
 
Više o KKS-u i ovogodišnjem programu možete pogledati na ovom linku.