КУЛТУРНИ КРУГ СРЕДОМ (ККС), ОКТОБАРСКИ НАСТУП ИРЕНЕ И АНЕ СИМОНУТИ

У оквиру КУЛТУРНОГ КРУГА СРЕДОМ (ККС) 14. октобра гостоваће Ирена и Ана Симонути у 18 сати на IV спрату у свечаној „Црвеној“ сали. Позивамо наше амбулантне и хоспитализоване пацијенте, као и запослене Института, да дођу и да уживају у концерту.
Ирена и Ана Симонути су основне и магистарске студије завршиле на Факултету музичке уметности у Београду (Ирена- виолину, у класи проф. Дејана Михаиловића, Ана-клавир, у класи Јокут Михаиловић), као и двогодишњу специјализацију камерне музике код проф. Оливере Ђурђевић.

Као солисткиње и чланице Трија Симонути, оствариле су више од две хиљаде наступа. Гостовале су у свим музичким центрима Србије, као и у Немачкој, Мађарској, Кини, Монголији, Словенији, Хрватској, Аустрији, Бугарској, Француској, Црној Гори, Босни и Херцеговини… Наступале су са оркестрима РТС-a, ВЈ”Станислав Бинички”, Пекиншким симфонијским оркестром Гуолин-Кина, Монголском државном филхармонијом, Камерним оркестром из Ниша и др. уз диргенте: Рен Хуијие (Кина), Намсраијав Бутенбајар (Монголија), Станко Јовановић, Војислав Симић, Павле Медаковић, Зоран Андрић и др.

Познате су и као извођачи савремене музике, а снимале су и за многобројне стране телевизије (кинеску, монголску, словеначку, бугарску, француску, мађарску ТВ…). У оквиру трија и као солисти са оркестром, снимиле су неколико компакт дискова и аудио касета за ПГП РТС.

Наступале су на многим фестивалима у земљи и иностранству (НОМУС, БЕЛЕФ, Калемегдански сутони, Мокрањчеви дани, Мермер и звуци…). На Међународном фестивалу “Златна јесен” у Монголији (као солисти и чланови Трија Симонути) добитнице су прве награде публике и прве награде Удружења композитора Монголије.

Моле се диспанзерски пацијенти да приликом доласка оставе здравствену књижицу на шалтеру и нагласе да долазе на Културни круг средом.

Више о ККС-у и овогодишњем програму можете погледати на овом линку.