КУЛТУРНИ КРУГ СРЕДОМ (ККС), ДЕЦЕМБАРСКИ НАСТУП БРАЋЕ ТЕОФИЛОВИЋ

У оквиру КУЛТУРНОГ КРУГА СРЕДОМ (ККС) 9. децембра гостоваће браћа Теофиловић, вокални дует древне музике Србије и Балкана, у 18 сати на 4. спрату у свечаној „Црвеној“ Сали.
 
Позивамо наше амбулантне и хоспитализоване пацијенте, као и запослене Института, да дођу и да уживају у наступу.
 
Близанци Теофиловићи, Ратко и Радиша, традиционално музичко и поетско наслеђе Србије и Балкана интерпретирају аутентичним а цапелла двогласом који их сврстава у јединствену музичку појаву на Балкану. Нјихов први албум Чувари сна (1998.) бива изузетно добро примљен, како од музичких стручњака тако и од најшире публике. Албуми који следе, Сабазорски ветрови (2001.), Концерт Белграде ливе (2007.) и Видарица (2012.) такодје су остварили велики успех.
 
Теофиловићи су одржали концерте у готово свим великим градовима Европе као и у Јапану и САД. Наступали су у неким од најзначајнијих концертних дворана света, као што су Кеннедy Центер (Вашингтон), Аула почасних гостију канадског Парламента (Отава), Франц Лист (Будимпешта), Концертна дворана Чајковски (Москва), Виенна Конзертхаус – Мозартсаал (Беч), као и на великим светским фестивалима.
 
Моле се диспанзерски пацијенти да приликом доласка оставе здравствену књижицу на шалтеру и нагласе да долазе на Културни круг средом.
 
Више о ККС-у и овогодишњем програму можете погледати на овом линку.
 
teo